3-ти март 2019г.

04.03.2019 11:42

С церемония по издигане на българското знаме под звуците на Химна на Република България започна честването на Националния празник на България -3 март в град Дулово. Честта да издигне националния трибагреник имаше знаменна група от ОУ“Христо Смирненски“-Дулово.

Много жители и гости на Дулово се събраха в центъра на града за да присъстват на празничното честване. Сред тях бяха инж.Сезгин Галиб-председател на ОбС Дулово, д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово, Ивелин Статев-областен управител на Област  Силистра, д-р Тодор Тодоров-областен координатор на ПП ГЕРБ. Д-р Тодоров подари картина с образа на Апостола на свободата-Васил Левски на най-голямото училище в областта- СУ“В.Левски“ в град Дулово.Слово за 3 март произнесе заместник-кмет Доротея Тотева. Венци и цветя от името на институции, неправителствени организации и политически партии бяха поднесени пред паметниците в града. Паметта на знайните и незнайни герои загинали за свободата на България бе почетена с минута мълчание.

По-късно в празничната програма се изявиха възпитаници на детските градини-„Щастливо детство“ и „Мир“,самодейни състави от НЧ“Н.Й.Вапцаров“, а специален музикален гост бе известната певица Славка Калчева.

Организаторите на честването-Община Дулово-подариха на жителите на града празнична заря.

ВАНЯ ПЕТРОВА