Бабинден в Дулово 2018

22.01.2018 09:00

На 21 януари-професионален празник на акушер-гинеколозите и акушерките- самодейките от ПК“Добруджа“ проведоха  традиционния ритуал за Бабинден - измиването на ръцете на началника на отделението д-р Любомир Минков, като наричаха, дарове поднесоха и весели песни попяха. Екипът на АГО бе поздравен и от управителят на МБАЛ-Дулово д-р Константин Попов. Най-специалните поздрави и подаръци бяха от групата“Щастливите бебета на д-р Минков“-бебешки легла, зимни и летни одеала, микровълнова печка, цветя и снимков колаж от усмихнати бебета. За да поздравят екипа дойдоха и семейството на едно от първите бебета за 2018г-малката Хавин- родена на 3 януари. 25-годишната ѝ майка Юзгюл Ерол ражда второто си дете отново при д-р Минков като отправи благодарности за грижите и вниманието- към него и акушерките.

 Специален поздравителен адрес и финансов подарък им поднесоха д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово и Доротея Тотева-заместник-кмет. С песни, танци и приветствия при тях дойдоха и самодейци от читалището в града. Екипът на отделението получи поздравления, цветя и дарения от колеги, приятели, пациентки и майки.

123 са бебетата, които са проплакали през миналата година в АГО към МБАЛ Дулово, съобщи Гюлсер Сакалова – старша акушерка в отделението. В момента в отделението работят 5 акушерки, 1 старша акушерка, 5 санитарки и 4 лекари. До 21 януари бебетата са 6-три момиченца и три момченца.

Дни преди празника кметът на общината - д-р Юксел Ахмед поздрави клубовете на пенсионерите в града, които традиционно честват Бабинден по стара традиция и пожела на всички здраве и дълголетие, все така с настроение да честват празника и да продължават  да се грижат за семействата си, за  внуци и правнуци, които винаги са разчитали на бабите. Празнуващите в клубовете бяха дарени с парични суми от общината.

Ваня Петрова