ДАРЕНИЕ ЗА АГО-ДУЛОВО

20.03.2019 19:14

Д-р Юксел Ахмед, кмет на Община Дулово, Доротея Тотева, заместник-кмет,д-р Константин Попов-директор на МБАЛ-Дулово присъстваха на дарението, което направи Елица Тодорова на АГО към болницата.

„Дарителството е вашия живот. През годините в личен план, като семейство, вие се доказахте като дарителите с кауза. Вие сте там, където наистина има необходимост. По този начин вие помагате на много хора и институции.“-Това сподели д-р Любомир Минков началник на АГО към МБАЛ Дулово при получаване на дарение от 5000 лв от Елица Тодорова. Сумата е събрана от гости и приятели на Тодор Тодоров, които заедно честваха неговия имен ден-Тодоров ден. Години наред Тодор Тодоров и неговата съпруга даряват финансови средства за определени каузи и инициативи, като по този начин събират и последователи. Сумата,която днес бе дарена, е за специализирано родилно легло за отделението, за подобряване на специфичното обслужване на родилките-уточнява старшата сестра на отделението Гюлсер Сакалова

Д-р Юксел Ахмед, кмет на Община Дулово, приветства инициативата за така необходимото дарение и сподели, че по този начин материалната база на отделението се подобрява и това ще облекчи работата  на персонала и престоя на родилките. Д-р Константин Попов, директор на МБАЛ, благодари от името на работещите в болницата  за благородния жест на г-жа Тодорова и на семейство Тодорови. Персонала на болницата полага постоянни усилия за подобряване на условията за лечение във всички отделения и такива дарения дават увереност на медицинските служители, че дейността им е оценена и обществото ни вярва-допълни д-р Попов.

Г-жа Тодорова се запозна с промените и подобренията, които са направени в АГО-Дулово, а д-р Минков отново благодари най-сърдечно за дарението, което бе направено в първия астрономически пролетен ден - 20.03.-природата се събужда за нов живот и това дава надежда за повече раждания и повече деца в нашето отделение-уточни д-р Минков.

ВАНЯ ПЕТРОВА