Дуловското АГО получи новото си дарение

03.04.2019 19:35

В навечерието на Международния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България-7 април  АГО към МБАЛ Дулово получи съвременно, специализирано родилно легло дарено от Елица Тодорова. Днес, на 3 април, д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово, д-р Константин Попов-управител на МБАЛ и началникът на АГО д-р Любомир Минков присъстваха на представянето на дарението, което вече е било проверено и използвано от родилка от село Яребица-учителка по професия. Бебенцето е момиченце с името Еврин.

                „Нека повече раждания има през годината и се надявам дарението от г-жа Тодорова да помогне за по-леката работа на екипа и по-доброто обслужване на майките“-каза д-р Ахмед, а д-р Попов се обърна с благодарствени думи към дарителката като посочи, че все повече се подобряват материалните условия за екипа, но и за пациентките, които все по-често се обръщат към дуловското АГО. Старшата сестра на отделението, Гюлсер Сакалова, съобщи, че от началото на годината до момента в отделението са проплакали 35 бебета.

Припомням, че дарението от 5000 лв. от Елица Тодорова бе предоставено на болницата за закупуване на специализирано родилно легло. Сумата бе събрана от гости и приятели на Тодор Тодоров, които заедно честваха неговия имен ден-Тодоров ден. Години наред Тодор Тодоров и неговата съпруга даряват финансови средства за определени каузи и инициативи, като по този начин събират и последователи.

ВАНЯ ПЕТРОВА