„КАОЛИН“ЕАД ПОДАРИ ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО

11.10.2018 10:31

На 10 октомври д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово връчи ключовете на лек автомобил на Стоянка Димитрова управител на Защитените жилища-1 и 2 и на Центъра за настаняване от семеен тип на хора с психични увреждания.

Община Дулово получи като дарение два леки автомобила от фирма „КАОЛИН“ЕАД и общинското ръководство реши единият от автомобилите да е за Защитените жилища и Центъра,в който са настанени 35 потребители. Този автомобил бе крайно необходим за хората и персонала работещ в Центъра и Жилищата и в голяма степен ще облекчи тяхната ежедневна дейност.

Стоянка Димитрова сподели, че това е много благороден жест на дарителите и се случва точно в  Световния ден на психичното здраве-10 октомври. „В последно време се обръща все по-сериозно внимание на психичното здраве на хората. Никой не е застрахован, че в живота му няма да има психични проблеми, срив и ако се налага лечение. Нашите услуги, институциите работещи в тази насока, имат нужда от подкрепата и доверието на цялото общество.“

Д-р Ахмед увери, че и занапред общината ще подкрепя и подпомага дейността на Центъра и Защитените жилища.

Това е поредното дарение от страна на „КАОЛИН“ЕАД след апаратурите за Хирургичното отделение  и Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ Дулово и комплектите от люлки за детските площадки в Дулово и село Грънчарово.

 

Световният ден на психичното здраве се отбелязва за първи път на 10 oктомври 1992 година. Доброто психично здраве е състояние на благополучие, при което хората притежават умения да се справят с ежедневните стресови фактори. Профилактиката е от особено значение, тъй като всички ние сме подложени на ежедневен стрес.Целта на Световния ден на психичното здраве е да  насочи вниманието на обществото към психичните проблеми, да предизвика обществени дискусии по изучаването, превенцията и лечението и да съкрати разпространението на депресивни разстройства, шизофрении, болестта на Алцхаймер. Към отклоненията от безупречното психично здраве могат да се отнесат: умората и изтощението; депресията, неврозите, тревожността и страховете, комплексите и др.