Кметът на Дулово е номиниран за ръководството на НСОРБ

06.02.2020 03:52

Кметовете на Дулово, Исперих и Велико Търново са номинирани за ръководството на НСОРБ през новия мандат

 

Делегатите от Северен централен район за планиране проведоха днес(05.02) регионалното си заседание и избраха своите кандидати за членове на Управителния съвет на НСОРБ.

 В края на месец януари започна процедурата за обновяване на ръководните органи на  Сдружението, което обединява всички 265 общини в страната. В работата на форума взеха участие кметове и председатели на общински съвети от 36-те общини от областите Велико Търново, Габрово, Силистра, Русе и Разград. Според Устава на НСОРБ общините от Северния централен район за планиране имат трима представители в УС на сдружението.

За членове на бъдещия УС бяха издигнати кандидатурите на - д-р Юксел Ахмед – кмет на Община Дулово, кмета на Община Исперих Белгин Шукри и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и Съгласно правилата на НСОРБ, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат предложени за гласуване от  Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в гр. София.

За член на Контролния съвет на НСОРБ беше номиниран кметът на Община Разград Денчо Бояджиев.

 

 (източник и снимки НСОРБ)