КОЛЕДЕН ПОДАРЪК ЗА АГО ДУЛОВО 2019г.

02.12.2019 17:50

Първият ден на най-празничния - месец декември донесе подарък за медицинските специалисти  от МБАЛ-Дулово. В АГО бе доставен мобилен кувьоз осигурен от кампанията „Капачки за бъдеще“. Основателите на кампанията - Лазар Радков и Мартина Йорданова споделиха, че това е 21 кувьоз, който се дарява на общинска болница.“Целта ни е до края на тази година да не остане нито един стар кувьоз, произведен преди 2000г в малките общински болници“-казва Лазар Радков.

Присъстващите, сред които д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово, д-р Любомир Минков-началник на АГО, д-р Себахаттин Моллов-анестезиолог, д-р Алтен Сарачоолу–детско отделение, ст.акушерка Гюлсер Сакалова, доброволци - родители и деца от НЧ“Бялата лястовица“, които носеха и капачки, видяха включването на кувьоза от представители на фирмата от Стара Загора.

Всички видяха и стария транспортен кувьоз, който се отоплявал с бутилки с гореща вода, а това провокира и коментарите, че каузата, която набира скорост е много важна за бъдещето-за оцеляването на най-малките и беззащитните-недоносените бебета.

 Ние знаем, че има много добри лекари, но когато нямат  необходимата апаратура, то те работят с това което имат-какъвто е случаят тук в Дулово. Наистина имаме не малко проблеми, но благодарение на доброволците и реалните резултати, усмивките по лицата на лекарите и медицинските сестри и техните благодарности са нашето удовлетворение и отплата. През 2020г наистина няма да имаме такива допотопни кувьози, но ще продължим с кампанията „Капачки за бъдеще“. Ще осигуряваме и медицинска апаратура за педиатрични болници и отделения, защото децата са нашето бъдеще-казва Лазар Радков. Мартина Йорданова допълва, че по-този начин, чрез събирането на капачки, децата, младите хора и родителите се учат да опазват околната среда, да разберат какво е рециклиране и най-важното да се помага на нуждаещите се - чрез доброволчеството.

 

ВАНЯ ПЕТРОВА