Консулът на Русия бе на посещение в Дулово и Межден

24.04.2019 07:48

Консулът на  Руската федерация в град Русе,  Иван Пивоварчук, бе на посещение в град Дулово и село Межден. Поводът бе поднасянето на венци пред паметниците на Александър Тушков и Павел Тихонов изградени в село Межден  и в град Дулово. От няколко години тази инициатива се осъществява в навечерието на Деня на Победата -9 май, а паметниците са свързани  с Втората световна война и Русия. Г-н Пивоварчук бе придружен от заместник-областния управител  Стоян Бонев и от членове на Руския клуб в Силистра,  с  председател  Нина Георгиева.

 Ученици от 5 и 6–ти клас, изучаващи руски език, от ОУ“Хр.Смирненски“  се запознаха с консула, поднесоха му цветя, на руски език му разказаха за това как изучават езика и защо, а той ги приветства  и благодари на всички присъстващи за вниманието и уважението, което засвидетелстват към историята и паметта на руските войници загинали в дуловския район.

В събитието взеха участие Мариана Йорданова-началник на отдел“Образование“, директорът на Историческия музей Белчо Маринов, Стоян Колев, председател на областното и общинското дружество на Съюза на ветераните от войните, Петър Георгиев, секретар на дуловското читалище, общински служители, жители на града.В края на срещата бяха поднесени венци и цветя пред паметника на 19-годишният войник Павел Тихонов, който се намира в централната част на Дулово.

 

ВАНЯ ПЕТРОВА