ОИЦ-Силистра награди малките художници в община Дулово

28.04.2017 08:06

Областен информационен център – Силистра (ОИЦ) проведе събитие за награждаване на отличените участници в конкурса за детска рисунка в община Дулово. Темата на конкурса бе „10 години България в Европейския съюз“, а рисунки се събираха в периода 10 март – 7 април 2017 г. Поканени за участие бяха всички 10 годишни деца, връстници на пълноправното членство на България в ЕС, от всички основни училища в област Силистра. Експертно жури оцени творбите и предложи за награждаване по 10 участника от всяка община, а във връзка с годишнината, организаторите от ОИЦ-Силистра предвидиха изключително атрактивни награди.

Голямата награда – дрон, отива в с.Паисиево, община Дулово при Симге Ефраим от 3-ти клас в СУ „Христо Ботев“. Вторият в надпреварата, Теодор Тодоров (3-ти клас в СУ „Йордан Йовков“, с.Окорш), ще показва своите снимки на дигитална фоторамка, а третата награда бе за Туче Огнянова (3-ти клас в СУ „Васил Левски“, гр.Дулово), която ще слуша музика на своя нов МР4 плеър. Още 7 деца получиха поощрителни награди – стереослушалки. Събитието бе съпътствано от изложба на всички рисунки, а всяко дете получи индивидуална грамота за участие. Д-р Юксел Ахмед, кмет на Община Дулово, и г-жа Доротея Тотева, заместник – кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Дулово, се включиха в награждаването и поздравиха децата за участието им. Поради отсъствието на децата от с.Паисиево, д-р Ахмед прие наградите им и обеща да ги покани на специална среща в Община Дулово за връчването им.

Г-жа Доротея Тотева, бивш учител и заместник директор на ОУ „Христо Смирненски“, разказа за проекта, по който е ремонтирано училището и призова децата да го пазят и да ценят приятната обстановка, в която учат.

Млади таланти от групите по интереси по проект „Твоят час“ бяха подготвили богата изложба от рисунки и предмети, а учениците от група „Гражданско образование“ представиха постери на тема „Европейски съюз“ и разказаха за предстоящите си идеи и инициативи.

На разположение на всички посетители бе изнесена приемна на ОИЦ-Силистра, която предоставяше информационни материали и отговори на въпроси по отворени и предстоящи процедури за кандидатстване с проекти по Оперативните програми в България.

Конкурсът се провежда в рамките на национална кампания на Мрежата от Областни информационни центрове в България под надслов „ЗАЕДНО за Европа“.

 

Областен информационен центърСилистра е част от националната мрежа от информационни центрове за популяризиране на Eвропейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), регламентирана от Закона за управление на средствата от ЕСИФ. Центърът функционира в рамките на проект на Община Силистра, финансиран по Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.