ПРАЗНИК НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК 2020г.

22.02.2020 12:53

В навечерието на 21 февруари - Международен ден на майчиния език в залата на община Дулово  се проведе музикално-поетична вечер посветена на празника. Събитието бе организирано от Община Дулово и в него  взеха участие певчески и танцови състави, индивидуални изпълнители от града и от читалищата от селата Правда, Руйно, Раздел,  Черник, Чернолик, Межден и Козяк. Гост-изпълнители имаше от град Добрич и община Главиница.

Зрителите в залата получиха истински букет от изпълнения на майчин език на различни етноси-български, турски, румънски(влашки), видяха празнична женска дреха на кримските татари, специфичните носии на влашките роми, красиви български и турски облекла.

Приветствие към гостите и изпълнителите беше поднесено от името на  кмета на общината д-р Юксел Ахмед. Инж. Невхис Мустафа-председател на ОбС Дулово поздрави изпълнители и гости и на  майчиния си език, а по-късно дари и лични средства за подарък на участниците. Поздравителни адреси бяха изпратени от народните представители-Алтимир Адамов и Рамадан Аталай, Атидже Алиева-Вели-евродепутат, инж. Сезгин Галиб-председател на ОбС на ДПС-Дулово.

Община Дулово осигури почерпка и финансови награди за всички участници.

Ваня Петрова