Празник в АГО-Дулово 2019г.

21.01.2019 18:04
С традиционния ритуал по измиването на златните ръце на акушер-гинеколозите от АГО в МБАЛ Дулово започна празника на родилната помощ. В своето приветствие д-р Константин Попов управител на болницата изтъкна факта, че с връщането на д-р Минков и сформирането на екипа на отделението се е повишило и качеството, и броя на ражданията. За миналата година, каза д-р Попов,в дуловското отделение са се родили 146 бебенца, с 26 повече от 2017-та година. Това нарежда отделението на първо място сред болниците в областта.
От началото на годината до момента в АГО са се родили 9 бебета, като специално внимание бе отделено на семейството на Дерия и Муртаза Риза от село Черник и тяхното момиченце-Мете, което е първото за годината бебе на отделението-родено на 12 януари 2019г. Семейството получи специални подаръци по този повод.
Много поздравления, цветя, подаръци и благодарности получиха работещите в отделението-д-р Любомир Минков(зав.отд-то), д-р Лидия Попова, д-Константин Попов и д-р Ергюс Кара, 6-те акушерки и 5-те санитарки. Сред гостите бяха д-р Юксел Ахмед-кмет на общината, Доротея Тотева, заместник-кмет, които поднесоха поздравителен адрес, сувенири и финансов подарък, колеги от другите отделения на болницата, майки и татковци. Поздравления-с песни и танци-бяха поднесени от самодейци от НЧ"Н.Й.Вапцаров" и от пенсионерските клубове.