Районно състезание „Млад огнеборец“

09.05.2017 08:16

Традиционно всяка година в края на месец април или в началото на месец май се провеждат районните състезания  с младежките противопожарни отряди „ Млад огнеборец “.

Началникът на РСПБЗН-Дулово инж. Георги Енчев каза: „Обучението на младите огнеборци започва още в началото на учебната година, с теоретична подготовка под формата на лекции, а през пролетта се провежда практическата подготовка, която завършва със състезание.

Целта на подготовката е подрастващите да се запознаят с опасността от възникване на пожар, основните причини за неговото възникване, начините на гасене и поведение при възникнал пожар. С подготовката се стремим да изградим трайни навици на поведение при възникване на извънредни ситуации.    

На 04 05 2017 г. се проведе районно състезание с младежките противопожарни отряди „ Млад огнеборец “. В състезанието участваха младежките противопожарни отряди от СУ „ Васил Левски“ - Дулово , ОУ „ Христо Смирненски“ - Дулово и ОУ        „ Св.св. Кирил и Методий“ –с. Черник.

Състезанието премина на много добро ниво. Показани бяха много добри умения от всички състезатели. Битката за първото място беше изключително оспорвана.“

 

Ето и крайното класиране от състезанието :

-         Първо място МПО „ Млад огнеборец “ от СУ „ Васил Левски“ - Дулово

-         Второ място МПО „ Млад огнеборец “ от ОУ „ Христо Смирненски“ – Дулово

-         Трето място МПО „ Млад огнеборец “ от ОУ „ Св.св. Кирил и Методий“ – Черник.

Класиралият се на първо място МПО „ Млад огнеборец “ от СУ „ Васил Левски“ - Дулово ще участва в Областното състезание с младежките противопожарни отряди, в края на месец май в гр. Силистра.