Поредица от интересни събития се проведоха в СУ“В.Левски“ Дулово

21.11.2017 23:44

На 13.11. 2017 г. в СУ“В.Левски“-Дулово стартира проект на  БЧК Силистра  "Топъл обяд". Проектът обхваща 20 ученици, които редовно посещават училище и са включени в групите за целодневна организация на учебния процес. Децата, които получават безплатен обяд в стола на училището, са от семейства със затруднено финансово положение (многодетни семейства, трайно безработни родители, непълни семейства). Продължителността на проекта е от13.11.2017 г. до 13.06.2018 г. 

 

Също на  13. 11. 2017 г. стартира и кампания "Капачки в действие" - благотворително събиране на пластмасови капачки за МБАЛ - Силистра. Доброволците от МБЧК информираха всички учениците от СУ ''Васил Левски"за целта на кампанията. Капачките се събират с цел да се предадат за рециклиране и с получените парични средства да се закупи медицинска апаратура за МБАЛ - Силистра. 

 

16.11. 20 17  е Световен ден без тютюнев дим! Доброволците от МБЧК в СУ "Васил Левски"  гр.Дулово  организираха здравни беседи за вредата от тютюнопушенето.Беседите бяха представени пред   ученици от пети и шести клас.                                                                                                            За Деня без тютюнев дим в училището се проведе  и кампания против тютюнопушенето съвместно с РЗИ Силистра.

16 ноември  е и Международният ден на толерантността. Той бе отбелязан в СУ „Васил Левски“от  учениците от 11 клас. На този ден те отправиха своите послания за един по-добър свят, изпълнен с толерантност и уважение.