УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО

04.10.2017 18:51

По целия свят, от древни времена и до днес, една от най-почитаните и уважавани професии е тази на учителя. На човека, който знае повече от другите, но има силата и призванието да ги предава, да преподава, да учи и да образова всички и най-вече малките деца и младите хора. Затова световната общност  решава през1994 г., по инициатива на ЮНЕСКО, 5 октомври да се чества като Ден на учителите.

СКЪПИ УЧИТЕЛИ ОТ ГРАД ДУЛОВО И ОБЩИНАТА,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод Международният ден на учителя-5 октомври.

Вие сте хората, които със своята професия, която е с  уникално благородно и отговорно призвание, превръщате децата ни в истински личности. Детската градина и училището са сгради, които вие, със своя дух и воля, със своя труд и непрестанен творчески ентусиазъм преобразявате в привлекателно място за децата и учениците, в истински дом на познанието и откривателството.
Позволете ми да ви благодаря за всеотдайността към благородната ви професия и да изразя почитта си към всички вас, които с достойнство и възрожденски плам, градите и съхранявате за поколенията         най-важното и ценното в нашия живот – образованието, науката, духовността!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД                                                                                кмет на Община Дулово