УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО

12.10.2017 07:35

ОТ ИМЕТО НА ЕКИПА НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ВИ ПРИВЕТСТВАМ  ПО ПОВОД 12 ОКТОМВРИ-ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА.

Всички оценяваме ролята, която има местната власт за развитието на обществото и за стимулиране активното участие на гражданите в процесите на управление.Аз съм уверен, че със съвместните усилия и професионализъм на общинските служители, на кметовете и на общинските съветници  ще постигнем по-големи успехи и ще превърнем всички населени места в привлекателно място за живот.  Приемете искрените ми пожелания за успехи във всичките ви начинания, здраве, много енергия и ентусиазъм за издигане просперитета на нашата община - Дулово!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД                                                                                                                                        кмет на Община Дулово

 

 

 

Денят на българската община се отбелязва на 12 октомври. На тази дата през 1882 г. в „Държавен вестник“ е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”,  който регламентира устройството и  дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното  самоуправление  в  България, делегатите  на Общото  събрание  на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.